Kotlet schabowy bez maki

Tajemnicą idealnego schabowego, albo same kotleta wołowego, stanowi jego prawidłowa struktura. Oznacza to, że aby osiągnąć mięso nie tylko złote w dodatku, lecz i odpowiednio kruche, mocne i wysmażone, trzeba wziąć mu odpowiednią grubość, lub jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest znaczący w zwykłym gospodarstwie domowym, w którym trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na kilka dni, jednak istnieje więc niezbędny zakup do punktów gastronomicznych, w których codziennie tworzy się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co jest niewyobrażalnie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich podaje się dużo kotletów schabowych, lub w biurach garmażeryjnych, gdzie oddaje się gotowe kotlety schabowe w trudnej miary każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To wprawdzie dobra inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w dobre ustawienie urządzenia, i po kilkorgu sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często pobiera się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich dużej i zawodowej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas robienia kotletów sporo czasu zabiera nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do zrobienia jest mnóstwo, wówczas warto wziąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by pomóc nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla polskiej wygody.